Årstidsfester i børnehaven

Årstidsfesterne er en vigtig del i det pædagogiske arbejde, og ved at fejre dem, forbinder vi os til den skiftende stemning der præger årets gang. Disse fester fejres, med sang, fortælling, leg og aktiviteter i børnehøjde, og skaber sammenhæng og forventningsglæde hos børnene.

 

 

Høsttur

 

I august tager vi på høsttur. Kornet høstes med le, og vi binder neg som vi tager med hjem i børnehaven. Efterfølgende gør vi os klar til høstfest, vi tærsker neg og kværner korn til mel, fløde bliver forvandlet til smør. Alle tager noget med hjemmefra af høstens overflod, noget bliver forvandlet til dejligt mad, andet til pynt, og noget bliver forvandlet til eventyrlige skabninger der indgår i årets høsteventyr.

 

 

Skt. Mikaelsfesten

 

Sidst i september fejrer vi Skt. Mikaelsfesten. I naturen opleves kampen mellem lys og mørke, og i eventyret hører vi om ridderen der kæmper mod dragen og værner om det gode. Der bliver snittet sværd, lavet stjernebånd, og i denne tid er vi ekstra opmærksomme på at gøre gode gerninger og hjælpe hinanden.

 

 

Lanternefest

 

I november holder vi Lanternefest. En fest hvor vi bringer lys i mørket. Alle børn har i forvejen lavet deres egne lanterner. Forældre, søskende og bedsteforældre inviteres. Vi mødes på børnehavens legeplads efter mørkets frembrud og tænder levende lys i lanterner, hvorefter vi drager i skoven i en lang kæde. I skoven møder vi Morten, som har hjemmebagte småkager med til alle børn. Vi går imod børnehaven igen, hvor vi bliver budt velkomne af masse af levende lys, et stort bål samt varmt saftevand at lune os på. En utrolig smuk fest.

 

 

Adventstiden

 

Adventstiden indledes med adventsspiralen, hvor alle i fællesskab er med til at tænde lys i den store granspiral på gulvet i salen. Sammen med børnene spilles et lille hyrdespil, hvor børnene på skift har forskellige roller.

 

 

Vinteren

 

Efter juleferien klinger julestemningen af når vi har fejret hellige tre konger. Vinterens stemning spejles i eventyrene, sang og fortællinger.

 

 

Fastelavn

 

I februar mærker vi at lyset er ved at vende tilbage og fastelavn fejres efter et valgt tema. Katten slås af tønden eller trækkes af kisten, og vi finder en kattekonge og en kattedronning.

 

 

Påsken

 

Ved påsketiden mærker vi nyt liv spire alle vegne, og dette fejres ved at så korn eller frø og opleve hvordan de spirer. Haren og ægget er fra gamle tider symboler på frugtbarhed og er centrale i vores påskefejring. Fugle, lam, og sang og alt der vokser i naturen omkring os, hører også foråret til.

 

 

Såtur i Maj

 

I maj tager vi på såtur, hvor vi sår forskellige slags korn med håndkraft. Ved pinsetid er træerne sprunget ud, og luften frisk og lokkende. Her går vi på tur i eng og i skov med madpakker og sanglege.

 

 

Sommerfest

 

Sommerfesten hvor de største børn viser eventyrspil for forældrene og de andre børn, slutter under åben himmel med festligheder hvor vi symbolsk sender børnene videre i skole, og slutter året af med festlig samvær i fællesskab udenfor. 

1/4

Å R S T I D S F E S T E R 

 SKOVSTJERNEN Rudolf Steiner Børnehave & Vuggestue   -   Stavangervej 3a, 8600 Silkeborg   -  Tlf. 89 70 34 00   -   Email: piabunch.oholt@silkeborg.dk